Varusta lemmikkisi ja kotisi lemmikin parasta ajatellen!

Unelmien lemmikkikoti on sellainen, jossa sekä lemmikillä että sen omistajalla on mahdollisimman hyvä olla. Tällainen koti tarjoaa lemmikille sen lajinmukaisia virikkeitä ja on omistajan kannalta mahdollisimman helposti siivottava. Millaisia asioita kannattaa siis ottaa huomioon?

Helposti siivottava lemmikkikoti

Monissa perheissä, joissa asuu karvaisia lemmikkieläimiä, suositaan robotti-imuria ja tehokas robotti-imuri onkin oiva apuri ylimääräisten villakoirien häätämisessä! Kannattaa harkita sellaista mallia, joka tarvittaessa myös moppaa lattiat! Puhtaaseen kotiin on kiva tulla, sillä laadukkaat imurimallit voit näppärästi ajastaa siivoamaan vaikkapa omistajan työpäivän aikana taikka silloin, kun omistaja viettää lemmikin kanssa rentouttavia hetkiä ulkona. Jos lemmikkikotia ollaan vasta rakentamassa, kannattaa kodin pohjaratkaisuja miettiä myös lemmikin kannalta. Esimerkiksi kulku ulkoa suoraan kodinhoitohuoneeseen voi olla näppärä ratkaisu etenkin kura-aikaan. Kodinhoitohuoneessa on nimittäin näppärää suihkauttaa koiran tai kissan tassut puhtaiksi heti lenkin jälkeen.

Kannattaa myös varmistaa, että kodista löytyy riittävästi hanoja, kuten keittiöhana ja kylpyhuoneen hana, joiden avulla lemmikin kupit ja kipot on helppo pestä ja joista lemmikille saa nopeasti raikasta juotavaa tilanteessa kuin tilanteessa. Etenkin keittiöhana on lemmikkiperheessä kovassa käytössä lämpimillä ilmoilla ja lemmikeillä onkin aina oltava saatavilla raikasta juomavettä. Onneksi laadukas keittiöhana löytyy helposti Rörfokus-nimisestä verkkokaupasta. Samasta verkkokaupasta löytyy monia muitakin tarvikkeita lemmikkiystävällisen kodin sisustamiseen.

Kissataloudessa automaattinen kissanvessa on monen mielestä arjen pelastus numero yksi. Toki kissan voi opettaa asioimaan myös suoraan wc-pöntöllä mutta opettaminen vaatii runsaasti kärsivällisyyttä ja aika harva kissa lopulta käy pöntöllä. Ulosteiden kaivaminen hiekkaan on kissalle luontainen tapa, johon moni kissanihminen tarjoaa lemmikilleen mielellään mahdollisuuden myös omassa kodissaan, vaikka kissanhiekka-astian siistinä pitäminen saattaakin tuottaa välillä päänvaivaa.

Kodin kalusteet ja pintamateriaalit kannattaa valita siten, että ne on mahdollisimman helppo puhdistaa, eivätkä ne kerää erityisen paljon karvaa. Tarvittaessa neuvoja kannattaa kysyä asiaan perehtyneeltä huonekaluliikkeen myyjältä.

Jotta lemmikki voisi hyvin, tulee sille varata mahdollisuus lajinmukaiseen käyttäytymiseen. Esimerkiksi kissoille tulee tarjota mahdollisuus raapia kynsiään ja kiipeillä korkeuksiin tarkkailemaan elämää lintuperspektiivistä käsin. Ellei kissalla ole raapimispuuta tai muuta sallittua paikkaa, johon se voi raapia kynsiään, saattaa se raapia jopa kodin huonekaluja. Kissoille kannattaa hankkia myös leluja, joiden kanssa ne saavat harjoittaa saalistusviettiään. Esimerkiksi oikeilta sätkiviltä kaloilta näyttävät lelut ovat olleet viime vuosien hittileluja lemmikkiliikkeissä! Näiden ostosten kanssa kannattaa kääntyä monipuolisen ja laadukkaan lemmikkitarvikeliikkeen puoleen.

Asusta ulkoilevat lemmikit talven varalle

Suomen talvisää voi olla pureva ja kostea. Tämän vuoksi lemmikit kannattaakin tarvittaessa asustaa sään vaatimalla tavalla, jotta ulkoilu olisi miellyttävää ja turvallista myös talvella. Esimerkiksi kovin lyhytkarvaiset koirat kannattaa suojata lämpimillä talvivaatteilla ja erityisesti niiden tassut tulee suojata liikuttaessa kylmällä alustalla. Koirille on saatavilla myös suojaavia sadevaatteita. Liikuttaessa pimeällä kannattaa panostaa myös heijastaviin asusteisiin, jotka auttavat sekä lemmikkiä että sen omistajaa näkymään pimeässä paremmin.

Leave a Reply

mts_cool