Lemmikit ja kilpaharrastusten huoltokalusto

Monilla meistä on oma lemmikkimme, jonka kanssa touhuillaan ja ulkoillaan. Lemmikki onkin mukava arjen seuralainen. Eläinten kanssa myös kilpaillaan ja harrastetaan aktiivisesti, ja esimerkiksi Kennelliiton mukaan Suomessa järjestetään vuosittain koiraharrastajille yli 40 kansainvälistä näyttelyä sekä yli 200 muuta näyttelyä. Kalajoella kesällä 2023 järjestetty koiranäyttely toi paikalle yli 3000 koiraa ja noin 10000 kävijää. Tällaisen harrastamisen taso on kova, mikä vaatii myös lemmikkien huoltokalustolta paljon.

Huoltoauton varustelu

Suuressa, korkean luokan koiranäyttelyssä näkee usein harrastajien huoltoautoja pysäköitynä riveittäin. Suuret autot on varusteltu lattiasta kattoon, sillä mukana on oltava kuljetushäkin lisäksi paljon erilaisia tarvikkeita niin itse koiralle kuin koiran tukijoukoille. Näyttelypäivät ovat pitkiä ja vaativat sekä koirilta että niiden huoltojoukoilta suurta sitoutumista. Hyvin varustautunut harrastustiimi jaksaa suoriutua tehtävästään mallikkaasti, kun kaikki tarpeellinen on mukana ja käden ulottuvilla.

Huomioi matkan vaatimukset

Kun huoltoauto ja erityisesti sen kalusteet on valittu tarkoituksen mukaan, on näyttelyissä kulkeminen parhaimmillaan kuin lomailua. Itse auto sekä sen kalusteet palvelevat siis sekä itse lemmikkejä että niiden kanssa harrastavia ihmisiä. Ajomatkat ovat monesti pitkiä, jolloin matkustamisen mukavuuden merkitys korostuu. Perille päästyä sekä koiran että ihmisen on oltava valmis onnistuneisiin näyttelysuorituksiin. Tarvikkeiden määrä onkin valtava, sillä näyttelypäivät kestävät usein aamusta pitkälle iltapäivään, jolloin omasta huoltoautosta on hyvä löytyä kaikkea riittävästi sadevaatteista lähtien.

Eläinten tarvikkeet – ruuat ja makupalat, lelut ja treenivälineet, vaatteet ja vitamiinit, kuljetus- ja näyttelytarvikkeet – sekä kaikenlaiset dokumentit kulkevat mukana parhaiten, kun jokaiselle tarvikkeelle on oma paikkansa. Näyttelypäivällä on parhaat mahdollisuudet sujua mutkattomasti, kun kaikki tarvikkeet löytyvät juuri silloin, kun niitä tarvitsee.

Matkalle turvallisuudesta tinkimättä

Kun lemmikin kanssa lähdetään automatkalle, on tärkeä huomioida myös turvallisuus. Hyvin varustellussa huoltoautossa tarvikkeet ja välineet pysyvätkin tukevasti omilla paikoillaan erilaisilla tila- ja kiinnitysratkaisuilla. Varautumalla hyvin auton kalustamisesta alkaen takaat onnistuneen harrastuskokemuksen!

Leave a Reply

mts_cool