Koiran asusteet ja koiraperheeseen sopivat itämaiset matot

Koiran asusteet voivat olla joko hitti tai huti riippuen hieman niiden käyttötarkoituksesta ja laadusta. Osa koiranomistajista ei missään tapauksessa halua pukea koiraansa turhiin asusteisiin, joiden pääasiallinen tarkoitus on tehdä koirasta entistä söpömpi ja inhimillisempi. Sen sijaan osa asusteista on tuikitarpeellisia Suomen vaihtuvassa säässä ja ajoittain perin purevassa ilmastossa. Tällaisiin asusteisiin kannattaa toki panostaa tarvittaessa!

Toinen hankinta, johon koiraperheessä kannattaa panostaa, ovat koiran kestävät matot. Moni koiraperhe saattaa ajatella, että arvokkaat itämaiset matot eivät olisi se paras vaihtoehto koiraperheeseen, mutta tämä on väärä oletus, sillä luonnonmateriaalina villaiset itämaiset matot ovat oivallinen ja luonteva valinta myös koiraperheeseen! Moni koiranomistaja onkin sitä mieltä, että itämaiset matot sopivat erityisen hyvin koiraperheeseen, sillä alueilla, joilla mattoja on perinteisesti kudottu, on vanhastaan myös kasvatettu saluki-tyylisiä koiria.

Itämaiset matot koiraperheeseen

Löydät koiraperheeseen sopivat itämaiset matot Trendcarpetilta. Maton tilaaminen netin kautta kannattaa, sillä monien yhteistyökumppaneidensa ja asiantuntevien myyjiensä ansiosta Trendcarpet pystyy tarjoamaan sekä laajan valikoiman laadukkaita mattoja että kilpailukykyiset hinnat myymilleen matoille! Villasta käsin kudottu itämainen matto on yllättävän helppohoitoinen, kunhan vain etukäteen tutustut huolellisesti sen hoito-ohjeisiin ja poistat mahdolliset tahrat mahdollisimman nopeasti. Usein itämaiset matot ovat melko kirjavia, minkä ansiosta jokainen pieni tahra ei edes pomppaa kovin voimakkaasti silmille – mikä on ominaisuus, jota koira- ja lapsiperheet osaavat arvostaa! Tästä huolimatta kannattaa ehdottomasti tutustua etukäteen villamaton tahranpoisto-ohjeisiin ennen kuin villamatto otetaan käyttöön. Koiraperheessä tahroja nimittäin syntyy helposti ja yllättäen esimerkiksi koiran voidessa huonosti tai harjoitellessa pentuna sisäsiistiksi.

Koiran tarpeelliset asusteet

Osa koiraroduista on niin ohutturkkisia, että ne tarvitsevat Suomen purevassa talvisäässä suojaavaa vaatetusta. Nykyisin koirille on onneksi tarjolla laaja valikoima erilaisia suojaavia vaatteita ja asusteita – jopa laadukkaita sadevaatteita! Talvisäällä esimerkiksi koiran tassujen suojaaminen voi olla aiheellista, jotta tassut eivät palellu ja aiheuta ikäviä oireita. Myös tätä varten on saatavilla näppäriä asusteita, joihin panostaminen on panostamista oman parhaan kaverin hyvinvointiin. Halutessasi voit jopa valita koirallesi asusteita, joiden väri sopii hyvin yhteen kotisi sisustuksen – ja etenkin uuden itämaisen mattosi – värien ja tyylien kanssa!

Suojaavien vaatteiden lisäksi koira voi tarvita esimerkiksi laadukkaat valjaat, joiden kanssa on helppo lähteä metsäretkille tai osallistua vaikkapa erilaisiin jäljestyskokeisiin. Valjaita kannattaa mahdollisuuksien mukaan sovittaa etukäteen, mikä onnistuu monissa eläintarvikkeita myyvissä liikkeissä asiantuntevan myyjän opastuksella. Varmista aina, että valjaat ovat riittävän tiukat ja tukevat, mutta samalla myös mukavat koiran päällä. Panosta myös hyvään ja laadukkaaseen talutushihnaan, joka auttaa parantamaan karvakaverisi turvallisuutta!

Leave a Reply

mts_cool