Sisustaminen lemmikkikodissa

Koira on ihmisen paras ystävä. Tämä asian ovat melkein kaikki ihmiset jo huomanneet, joten sen takia monen kotoa löytyy jo lemmikki. Onkin tärkeää miettiä muutamaa asiaa jo ennen pennun ottamista. Miten lemmikkikoti kannattaa sisustaa? Millaisia kankaita tai päällisiä kannattaa hankkia huonekaluihin ja pinnoille, jotta yhteiselo sujuisi mahdollisimman mutkattomasti?

Vastaus riippuu paljolti siitä, sisustetaanko kissaa, koiraa tai jotain muuta lemmikkiä varten. Koirien kannalta lattiapinnan oikea valinta on tärkeämpi kuin kissan kanssa. Kissaperheessä taas huonekalujen materiaalit ovat olennaisia, mutta myös koiraperheessä niihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Lattiapinnat, matot ja huonekalut koiraperheeseen
Varsinkin koiraperheeseen kannattaa valita kovat pinnat lattioille. Isojen eläimien kynnet saattavat tehdä pehmeään muovimattoon tai laminaattiin jälkiä. Laattalattia on taas erittäin helppo pestä kurakeleillä. Esimerkiksi osoitteessa Byggmax.fi kannattaa katsoa tarkkaan oikeat materiaalit. Villamatto, jossa on matala nukka, on helppo imuroida karvoista ja muista sisälle kantautuvista roskista.

Lattialle kannattaa muutenkin jättää mahdollisimman paljon tilaa leikkejä ja riehumista varten. Koiraperheissä monesti nahkasohva on helpoin, sillä se on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja kestää kulutusta hyvin. Nahka monesti myös kuluu kauniimmin kuin monet muut kankaat. Lattioita voi suojata pienemmillä, helposti pestävillä matoilla, ja niiden alle voi laittaa liukumisen estäviä materiaaleja. Ruoka- ja vesikuppien alle on hyvä laittaa tarjotin tai jonkun muu suoja, esimerkiksi vahakangas.

Kissoille omat raapimis- ja kiipeilypuut sekä toimivat huonekalut
Kissa on reviiritietoinen ja osoittaa sitä raapimalla kalusteita. Tähän asiaan kannattaa varautua jo etukäteen hankkimalla sille kiipeilypuun, jossa on raavittava alusta. Kissaperheissä sohvan kannattaa olla mahdollisimman sileä. Kaikki tekstiilit, joissa on epätasaista pintaa ja nyppyjä, ovat niille erityisen mieluisia raapimiskohteita. Kankaan kannattaa olla myös sellainen, josta karva on helppo ottaa pois esimerkiksi säämiskällä tai märällä rätillä.

Kunnon siivousvälineet
Lemmikkikodissa kunnon siivousvälineet ovat välttämättömyys. Helppokäyttöinen imuri maksaa äkkiä itsensä takaisin tehokkaana ja vähemmän aikaa vievänä. Jotkut omistajat käyttävät vahvempia pyykinpesuaineita lemmikkipyykkiin, mikä on ainakin tarpeellista leikkaamattomien lemmikkien virtsa- tai ulostetahrojen kanssa. Osa oksennustahroista saattaa vaatia myös vahvempia pyykinpesuaineita, kenties jopa tahranpoistoaineita.

Merkkaavien kissojen aiheuttamien hajujen poistamisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Osa kissoista vain innostuu esimerkiksi ammoniakkipohjaisista pesuaineista virtsaamaan lisää. Jos lemmikkiä ei jostain syystä haluta leikata tai sen leikkaamisen jälkeenkin merkkaus jatkuu, kannattaa merkkailupaikoille kokeilla esim. kissaa inhottavia hajuja, kuten kahvinporoja, sitrushedelmiä tai muita karkotteita. Kyseisiä aineita myyvät esim. lemmikkiliikkeet ja hyvin varustellut tavaratalot.

Leave a Reply

mts_cool