Koirien luksustuotteet  

Haluaisitko hankkia koiran, mutta et tiedä mitä kaikkea sinun tarvitsee uutta lemmikkiäsi varten hankkia? Ei huolta! Tässä artikkelissa kerromme koiran pakollisista hankinnoista sekä luksustuotteista, joilla voit hemmotella koiraasi.

Koirasi välttämättömät hankinnat

Jo pieni koiranpentu tarvitsee monenlaisia tarvikkeet. Tärkeimpiä koiran tarvikkeista ovat panta, hihna, kuljetuskoppa sekä ruoka- ja juomakuppi. Välttämättömiä hankintoja ovat myös kynsien, hampaiden ja turkin hoitamiseen käytettävät tarvikkeet.

Koira käyttää pantaa paljon, joten sen mukavuuteen ja sopivuuteen on tärkeää panostaa. Koiranpennulle kannattaa valita pieni, kevyt panta, jonka voi koiran kasvaessa vaihtaa isompaan. Ulkona pannan kanssa käytetään talutushihnaa, ja koiran kiinni pitämiseen velvoittaa Suomessa myös laki. Voit ostaa perinteisen, joustamattomalla hihnalla varustetun taluttimen tai esimerkiksi kelataluttimen, jonka pituus on säädeltävissä tilanteen mukaan.

Group of Chihuahuas wearing bow ties and glasses in front of a white background

Ravinnolla on tärkeä rooli kaikkien elävien olentojen hyvinvoinnissa, kasvussa ja kehityksessä. Haluat varmasti koirasi nauttivan ruokailuhetkistään, ja sinun kannattaakin siksi hankkia mahdollisimman tukeva ruokakuppi. Materiaalin näkulmasta parhaita vaihtoehtoja ovat teräs tai keramiikka, sillä kevyt muovikuppi liikkuu helposti vaikeuttaen koiran syömistä. Muista pitää koirasi juomakuppi aina täynnä raikasta, puhdasta vettä!

Hemmottele koiraasi luksustuotteilla

Suomessa lemmikkien luksustuotteiden markkinat ovat verrattain pienet, mutta ulkomailla, erityisesti Japanissa ja Yhdysvalloissa, on tapana viettää jopa koirien häitä ja ostaa niitä varten koiralle hääpuku. Jos et halua viedä hemmottelua näin pitkälle, voit kuitenkin tarjota lemmikillesi muita ylellisiä tuotteita ja palveluita.

Jos haluat hemmotella koiraasi, voit ostaa hänelle erilaisia namupaloja tai hieman erikoisemman kaulapannan. Voit myös viedä koirasi koirakylpylään ja tarjota karvaiselle ystävällesi siellä hierontaa tai uimaopetusta. Koirille on saatavilla myös monenlaisia kauneudenhoitotuotteita, joten vain taivas on rajana sillä, miten avokätisesti nelijalkaista ystävääsi hemmottelet!

Jos seuraat itse muotia ja olet perillä viimeisimmistä trendeistä, voit pukea myös koirasi samoin, sillä koirien huippumuoti saa paljon vaikutteita ihmisten huippumuodista. Muista kuitenkin, että vaikka pukisit koirasi millaiseksi prinsessaksi tahansa, koira on silti eläin ja hänellä on tietyt eläimen tarpeet. Koira ei ole esine eikä ihminen, ja hän tarvitsee aina lajilleen tyypillistä toimintaa ja riittävästi virikkeitä.

Virikkeitä koirallesi voit tarjota esimerkiksi hankkimalla hänelle erilaisia aktivointileluja. Touhukkaan leikin jälkeen taas maistuu lepohetki omassa korissa, tyynyllä tai sängyssä, joita on myös tarjolla hyvin monenlaisia ja montaa eri mallia. Varsinkin silloin, jos perheessäsi temmeltää useampi nelijalkainen ystävä, voi olla tärkeää hankkia jokaiselle niistä oma lepopaikka rauhoittumista ja tärkeää unta varten.

 

Young golden retriever sitting at the snow on sunny winter dayTarvitseeko koira talvella vaatteita?

Koirien pukeutuminen herättää paljon keskustelua, ja lähes kaikilla on siitä jotain sanottavaa – myös niillä, jotka eivät itse omista koiraa. Siinä missä toisten mielestä koirien pukeminen vaatteisiin ja asusteisiin on söpöä, toiset saattavat pitää vaatteita ja muita koristeita tarpeettomana koiran kiusaamisena. Tässä artikkelissa kerromme, tarvitseeko nelijalkainen ystäväsi vaatteita ja jos tarvitsee, missä tapauksessa.

Tunne rodut

Suomessa suositut, suomalaiset rodut, kuten lapinkoira, karjankarhukoira ja suomenpystykorva, ovat tottuneet pohjoisiin olosuhteisiin ja niiden turkissa on runsaasti lämmittävää pohjavillaa. Hyvin erilainen tilanne on lyhytturkkisilla, pienillä ja maata lähellä kulkevilla koirilla, joiden kylmänsietokyky ei välttämättä ole niin hyvä kuin suomalaisilla roduilla. Jo koiraa valitsessa on tärkeää tutustua eri rotuihin ja pohtia, mikä olisi sopiva rotu juuri sinun talouteesi. Tietoa roduista saat esimerkiksi Kennelliitosta.

Paksut anturat kuin kengät

Monet ajattelevat koiran tassujen palelevan pakkasella muuta kehoa enemmän, sillä tassuissa ei ole lämmittävää karvapeitettä. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole, sillä paksut anturat toimivat koirilla kenkien tavoin suojaten ja lämmittäen lemmikin jalkoja. Jos koiran tassut reagoivat pakkaseen ja hän näyttää tarvitsevan tossuja tai kenkiä, sellaiset voi toki hankkia. Kaikki koirat eivät tosin pidä tossuista lainkaan! Myös erilaiset voiteet ja rasvat ovat hyvä vaihtoehto palelevien tassujen hoitamiseen.

Tossut, kengät ja muut vaatteet saattavat herättää ihmetystä paitsi koirassa itsessään, myös vastaantulevissa lajitovereissa. Paksu vaatekerros saattaa häiritä koiran kommunikointia toisten koirien kanssa ja aiheuttaa jopa aggressiivisen reaktion muissa lajin edustajissa. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun puet koiraystävääsi pakkaspäivien kävelylenkkiä varten.

Milloin koira palelee?

Mistä sitten tiedät koirasi palelevan ja kaipaavan lisälämmikettä? Kovilla pakkassäillä on tärkeää, että koira pysyy jatkuvasti liikkeessä ja että koiraa ei jätetä ulos pitkiksi ajoiksi, esimerkiksi kauppareissun ajaksi. Jos koirasi ei halua liikkua, hän nostelee jalkojaan tai ravistelee päätään, hän voi kärsiä kylmästä. Koira saattaa myös täristä tai hytistä, aivan kuten ihminenkin. Helposti palelevan koiran kanssa kannattaakin kovilla pakkasilla suosia lyhyitä mutta reippaita lenkkejä.

Tassujen lisäksi myös koiran korvat saattavat paleltua. Tämä ei tosin ole kovinkaan yleistä, ja se saattaa olla seurausta muutenkin heikentyneestä ääreisverenkierrosta. Jos koira jää pitkäksi ajaksi pakkaseen eikä hänen paleltumisoireitaan huomata riittävän aikaisessa vaiheessa, se saattaa pahimmassa tapauksessa jopa paleltua kuoliaaksi.

Tarkkaile siis koiraasi ja pue hänelle tarvittaessa lisää lämmikettä päälle.

Leave a Reply

mts_cool